НачалоНовиниДокументи свързват Huawei с държавни проекти срещу правата на човека в Китай

Документи свързват Huawei с държавни проекти срещу правата на човека в Китай

1169
Написана от  nixanbal 19 декември 2021
Документи свързват Huawei с държавни проекти срещу правата на човека в Китай

Huawei е разработвала технологии, които да подпомагат китайската комунистическа партия в проекти срещу населението на Синдзян, автономен регион в западната част на Китай. Информация за това излезе тази седмица в The Washington Post, който сподели скрийншоти от презентация на китайската технологична компания.

Според източника технологиите на Huawei, замесени в проектите на ККП срещу правата на човека, са свързани с видеонаблюдение на населението, следене на политически фигури, идеологическо превъзпитания и управление на работните графици на затворници. 

The Washington Post посочват, че са се сдобили с PowerPoint презентациите през публичен сайт на Huawei, преди те да бъдат свалени от там. Според данните Huawei са замесени в споменатите проекти в периода 2014-2020 г. 

Huawei

От компанията са публикували становище в отговор на тази информация, в което казват, че Huawei не знае нищо за споменатите в доклада проекти и че услугите им отговарят на общоприетите стандарти в индустрията. 

Припомням ви, че САЩ и други държави многократно досега са обвинявали Huawei във връзки с китайското правителство и дори в шпионаж. Редица държави блокираха компанията от изграждането на новото поколение 5G мрежи, а по времето на Тръмп САЩ включи Huawei в черен списък и забрани на американски компании да търгуват с нея. Huawei винаги е отричала обвиненията.

Huawei

Ще проследим дали тези скорошни разкрития ще доведат до някакви нови санкции или реакция от администрацията на Байдън. 

https://www.washingtonpost.com/world/2021/12/14/huawei-surveillance-china/

Xiaomi 12 и 12 Pro дебютираха на регионално събитие във Виена, идват у нас на 11 април

Xiaomi първо, в края на декември 2021 г., обяви смартфоните в серията 12 на китайския пазар, след което наскоро те…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer