НачалоНовиниDxOMark класира камерата на Galaxy S23 Ultra едва на 10-а позиция

DxOMark класира камерата на Galaxy S23 Ultra едва на 10-а позиция

10097
Написана от  nixanbal 17 февруари 2023
DxOMark класира камерата на Galaxy S23 Ultra едва на 10-а позиция

Samsung Galaxy S23 Ultra и другите два смартфона в серията са на пазара от днес, като също днес в nixanbal.com излезе ревюто на премиум модела, а DxOMark пък публикуваха своя тест на камерата му. В класацията си въпросният сайт поставя най-добрия камерафон на Samsung на 10-о място. 

Общият резултат от тестовете на Galaxy S23 Ultra в DxOMark е 140 точки, което му отрежда 10-о място в класацията им на най-добрите камерафони и го поставя наравно с Pixel 7 и Vivo X90 Pro+. Така топмоделът на корейците е зад конкурентите на Apple, Huawei, Xiaomi и Honor, като интересното е, че сайтът поставя по-високо дори iPhone 13 Pro от 2021 г. 

Galaxy S23 Ultra

В оценката си DxOMark казват, че Galaxy S23 Ultra се е представил добре при снимки, улавяйки впечатляващи детайли в пейзажите. Широкият динамичен обхват е леко подобрен спрямо S22 Ultra и осигурява добри детайли в по-светлите участъци и в сенките, дори при по-предизвикателни условия. Като минус се казва, че при портретите, когато има източник на светлина отзад, в лицата има твърде нисък контраст и изглеждат неестествено. При ниска осветеност шумът можело да бъде натрапчив.

Galaxy S23 Ultra

Както винаги, когато говорим за DxOMark - можем да вземем тестовете им с едно наум или да се задълбочим в анализа им, за да разберем защо всъщност един телефон има по-висока, а друг по-ниска оценка. 

Samsung Galaxy Z Flip 4 има подобрена камера и по-голяма батерия

Samsung току-що представи новия си компактен смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Z Flip 4. Той не носи революционни промени, каквито…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer