НачалоНовиниDynamic Island и USB-C при всички модели iPhone 15, потвърждава Марк Гърман

Dynamic Island и USB-C при всички модели iPhone 15, потвърждава Марк Гърман

1534
Написана от  nixanbal 09 януари 2023
Dynamic Island и USB-C при всички модели iPhone 15, потвърждава Марк Гърман

В седмичния си бюлетин за Bloomberg Марк Гърман сподели, че очилата за смесена реалност на Apple са много близо до официалния си дебют и може да ги видим още през пролетта. Журналистът разкри и детайли за другите предстоящи продукти на компанията, включително смартфоните в серията iPhone 15. 

И четирите модела iPhone 15 ще имат Dynamic Island - малката интерактивна зона, изрязана в екрана на смартфона, която Apple въведе през 2022 г. с по-скъпите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Новият порт за зареждане USB-C също ще бъде използван при всички модели, тъй като компанията ще трябва да се съобрази с изискванията на Европейския съюз и да остави своя Lightning конектор в миналото, при това не само за смартфоните, но и за останалите свои мобилни устройства. 

Гърман потвърждава още, че по-високо позиционираните iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще имат рамка от титан, върху която бутоните няма да са потъващи физически копчета, а ще имат обратна връзка/вибрация и ще имитират усещането при натиск. 

Всичко това е информация, която съвпада с вече излязла такава от анализатора Минг-Чи Куо, така че детайлите около новите смартфони на Apple все повече се избистрят. 

Новина е, че iOS 17, операционната система, с която ще излязат смартфоните iPhone 15, ще бъде по-бедна на нови екстри. Причината за това ще бъде фокусът на Apple върху xrOS - платформата, която ще използват първите им очила за смесена реалност и която изглежда отнема много от ресурсите на компанията в момента. Същото ще важи за iPadOS 17 и macOS 14.

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer