НачалоВидео ревюЕдин ден със сгъваемия Samsung Galaxy Z Fold4

Един ден със сгъваемия Samsung Galaxy Z Fold4

3195
Написана от  nixanbal

Преди седмица се върнах от лятната си ваканция, която организирахме в края на сезона, за да можем да удължим топлите слънчеви дни с още няколко на гръцките брегове. Въпреки че почивах, по време на тази седмица ми се налагаше и да свършвам някои задачи, включително писане и качване на съдържание в сайта. Заради това реших да направя експеримент и да взема със себе си Galaxy Z Fold4 - смартфонът с голям сгъваем дисплей на Samsung, за който в по-горното видео ще ви разкажа как успя да се впише в ежедневието ми и кои негови функции използвах най-често.

Сутрините в Ормос Панагиас обикновено започваха много рано. Почти всеки ден посрещах слънцето на плажа, където все още хващах сигнала на Wi-Fi мрежата на хотела и успявах лесно да прегледам новините върху големия екран на Galaxy Z Fold4. След закуска имах още няколко минути преди плажа и сядах на терасата, за да отговоря на някои важни имейли и дори да кача по някой материал в сайта. Това със сигурност е най-ценното предимство на Fold4 - екранът дава щедра площ за работа и позволява да отваряте до три приложения наведнъж. Въпросните приложения могат дори да взаимодействат, като например когато маркирате и провлачвате снимки от галерията си към Gmail, за да ги изпратите на някого като прикачени файлове. Същото става и с офис документи и по-сложни презентации, каквито за щастие не ми се налагаше да създавам по време на ваканцията си.

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

След сутрешния плаж беше време за обяд и кратка сесия в гледане на анимация с Лора, за което отново не ми се налагаше да изваждам лаптопа, въпреки че беше с мен в раницата ми. Взех за теста назаем от Samsung защитен калъф за Fold4, който всъщност се оказа доста функционален. Със сигурност прави телефона по-тромав, но защитава корпуса му, а освен това добавя стойка, на която да го подпрете, докато гледате нещо. Интересното е, че този елемент може да бъде подменен с такъв, който има гнездо за стилуса S Pen. Тази добавка заедно с писалката влизат в комплекта на калъфчето.

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

За стилуса вече съм ви разказвал, а най-важното е, че е специално създаден за сгъваемия дисплей на Fold4 и има прибиращ се накрайник, така че дори с по-силен натиск не можете да нараните екрана. Времезакъснението е супер ниско и писането със стилуса е приятно, независимо дали си водите бележки на бизнес среща или просто използвате някое от любимите на Лора приложения за рисуване и оцветяване.

В програмата ни следваше кратка почивка, а след това се качихме на колата и беше време за разходка. Пътят от хотела ни до повечето локации на Ситония е доста кратък, не повече от 15-20 минути, но все пак разчитах на навигация от Google Maps, а и обичайно в колата винаги използвам Android Auto чрез смартфона си - просто го свързвам с USB кабел към порта и върху инфотеймънт системата на автомобила се прехвърлят някои от най-полезните при шофиране приложения. Включително Spotify, без който не мога. Хубавото е, че докато се използва Android Auto смартфонът всъщност не хаби енергия, а напротив - зарежда се през кабела.

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

Първо тръгнахме към крайбрежната алея на Никити, от другата страна на Ситония. Преди залеза успяхме да стигнем и до едно от любимите ми места на ръкава - плажа Кариди, до Вурвуру. Мястото е привлекателно заради симпатичната си малка пясъчна ивица, надвисналите над нея иглолистни дървета и красивите варовикови скали наоколо. Тук се получават чудесни снимки при залез и неслучайно пристигнахме в края на деня. Това са двете места, на които тествах по-щателно камерата на Galaxy Z Fold4, който не предлага 108 МР сензор и мощния зуум на Galaxy S22 Ultra, но системата му от три камери е получила много голям ъпгрейд спрямо Fold3 и бих казал, че е на много високо ниво - съпоставима с тази на моделите Galaxy S22 и Galaxy S22+.

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

Основната камера е с 50 МР основен сензор, има 12 МР с ултраширок обхват и нов 10 МР сензор за 3-кратен оптичен или до 30х цифров зуум. Обективите и на трите са с покритие Super Clear Glass, което намалява отблясъците и се оказа полезно при снимки срещу слънцето, а Samsung акцентира и върху т.нар. Nightography функции. В района, в който бяхме, нямаше кой знае какво за снимане след залез, затова ето няколко кадъра около хотела.

Samsung Galaxy Z Fold 4 @ nixanbal.com

Оказа се, че Fold4 може да се впише успешно в ежедневието ми, дори да не попадам в стереотипа на офис човек, който носи смартфона си във вътрешния джоб на сакото. Това, разбира се, бяха акценти от само един мой ден през изминалата седмица, а скоро ще ви разкажа подробности за модела в детайлото му ревю.

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer