НачалоНовиниЕдна седмица с Galaxy Tab S7+ на Samsung и как таблетите се завърнаха

Една седмица с Galaxy Tab S7+ на Samsung и как таблетите се завърнаха

3525
Написана от  nixanbal 29 август 2020
Една седмица с Galaxy Tab S7+ на Samsung и как таблетите се завърнаха

Месеците, които прекарахме затворени по домовете си, ме караха постоянно да се сещам за таблетите. Не защото ме занимаваше толкова развитието на тази продуктова категория, а защото лично усещах нуждата от подобно устройство. Наскоро беше представен новият Galaxy Tab S7+ на Samsung и, след като прекарах около седмица с него, в този материал от поредицата #WithGalaxy ще ви споделя впечатленията си и ще ви разкажа защо се появи това усещане, че таблетът всъщност никак не би ми бил излишен.

Да, оказва се, че последните месеци са имали подобен ефект не само върху мен, а са се отразили положително на целия пазар. През второто тримесечие на 2020 г. доставките на таблети са се увеличили осезаемо с цели 18.6% спрямо същия период година по-рано, сочат най-актуалните данни на IDC за световния пазар. Доставените устройства за тази четвърт са били над 38.6 милиона, като ръстът идва след две последователни тримесечия на спад за продуктовата категория. По данни на Canalys от август 2020 г. пък ръстът за Q2 е още по-сериозен - 26 на сто.

Защо обаче интересът към таблетите расте?

Според анализаторите, ръстът в категорията на таблетите се дължи тъкмо на месеците, които всички прекарахме по домовете си и в които активностите ни на открито бяха ограничени за сметка на всякакви занимания вкъщи. Данните на IDC сочат, че потребителите са имали нужда от таблет за забавление, работа и електронно обучение.

Последното, вярвам, е бил основен двигател за много семейства да вземат на децата си подобно устройство, защото таблетите най-често са по-достъпни от РС, а могат да изпълняват успешно ролята на средство за видеоразговори, достъп до онлайн уроци и учебници, както и работа с офис документи.

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

Изхождайки от моята ситуация - аз имах нужда от таблет основно за гледане на съдържание от услугите за стрийминг на видео. У дома умишлено нямам телевизор във всяка стая, но понякога просто исках да прекарам няколко часа в леглото с някой филм или сериал. Особено след като се зарибих по Ragnarok и Locke & Key (Netflix), трети сезон на Westworld (HBO GO) и изгледах повторно всички филми на Marvel, които HBO GO предлагаше в каталога си за няколко седмици. А в тези случаи екранът на телефона ми, макар и над 6.5", е просто не съвсем удобен.

Докато използвах Galaxy Tab S7+ на Samsung, имах възможност не само да си изпълня заветната цел с любимия сериал под завивките, но и да разгледам отблизо някои от новите възможности на това устройство. Американските YouTube звезди го определиха като най-добрия Android таблет досега, което беше очаквано и се потвърди още с анонса на модела на 5 август.

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

За мен беше нещо ново да използвам толкова голям таблет. Имайте предвид, че този 12.4" диагонал действително е много сериозен и дава огромно поле за работа. А казвам работа, защото Galaxy Tab S7+ идва в комплект с новия S Pen, който има суперниско времезакъснение и е подходящ за записки и дори писане на документи в приложението за бележки Samsung Notes, като ръкописът после лесно се превръща в печатен текст и може да се експортне като .pdf, .docx и т.н. Ще ви призная обаче, че писането не беше това, за което използвах стилуса. Възможността да скицираш и рисуваш, използвайки най-различни виртуални накрайници (моливи, тебешири, пастели, четки, маркери, спрей, писалка и други) за S Pen наистина те кара да се изгубиш в огромния Super AMOLED дисплей, който между другото, подобно на Note 20 Ultra, има 120 Hz опреснителна честота.

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

Между другото, обърнете внимание, че прилежащият в комплекта на Galaxy Tab S7+ стилус носи характеристиките на този от Note 20 Ultra, но всъщност е значително по-голям и още по-близък до дизайна на химикал. Този S Pen не се прибира в корпуса му, а се прикрепва с магнит върху специално гнездо на задния панел на металното тяло.

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

За дисплея на Tab S7+ ще добавя още, че е не само по-удобен за записки и рисуване, а и за работа с няколко приложения наведнъж. Това е машина, в която не е пестено при изграждане на конфигурацията и тя включва най-актуалния премиум чипсет Snapdragon 865+ на Qualcomm, 6 GB RAM и 128 GB вградена памет + microSD слот. Батерията е с капацитет 10090 mAh, като, имайки предвид, че все пак не прекарвах по цял ден с таблета в ръка, тя издържаше по няколко дни време на ползване.

За финал ще се върна на гледането на филми от стрийминг платформите и друго видео съдържание от YouTube. Освен страхотната гледка на Super AMOLED дисплея, в тези моменти ще оцените изключително високо и озвучаването, което разчита на четири високоговорителя със звук, настроен от AKG. Поддържа се и Dolby Atmos.

Samsung Galaxy Tab S7+ @ nixanbal

Това е то. Бих казал, че съжалявам, че Tab S7+ не се появи по-рано на пазара, защото през април и особено през май имах особена нужда от подобно нещо, което да ме спаси през дългите седмици на изолация. Днес, за щастие, животът ни се връща към нормалното и отдавна не сме заключени по домовете си. Може би тъкмо заради това открих още повече смисъл в големия таблет, който предлага достатъчно щедър екран за творческите процеси, но е и достатъчно удобен, че да може да се вземе навсякъде, без да мислиш за специална чанта или зарядно.

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer