НачалоНовиниЕдно от три Android устройства използва версия KitKat, Lollipop все още не е на картата

Едно от три Android устройства използва версия KitKat, Lollipop все още не е на картата

3331
Написана от  nixanbal 02 декември 2014
Едно от три Android устройства използва версия KitKat, Lollipop все още не е на картата

Google пусна най-новата статистика за разпределението на различните Android версии сред активните устройства с тази платформа и данните сочат, че една трета вече са с KitKat. Разочароващо, имайки предвид, че Android 4.4 излезе преди повече от година, а преди месец се появи и новата Android 5.0. Къде е Lollipop? За момента тя изобщо не е на картата...  

Най-популярна все още е остарялата Jelly Bean - с над 42% дял

33.9% от влизалите в Google Play смартфони и таблети в края на ноември са използвали версия KitKat, но първа по популярност е все още още по-предишната версия на платформатa. С Jelly Bean са били над 42 на сто.

Нататък класацията продължава с Gingerbread и Ice Cream Sandwich, които все още имат значителен дял, а най-новият Android 5.0 Lollipop не е добил значителна маса потребители, за да бъде отчетен в списъка.

Android версии

Въпреки това, припомням ви, че на пазара в някои страни вече се продават моделите Nexus 6 и Nexus 9, които идват директно с Android 5.0, а по-старите устройства от серията, както и някои други смартфони, получиха актуализация до Lollipop.

По всичко личи, че новият Android ще набира сила през 2015 г. и да се надяваме, че по-голяма част от потребителите ще успеят да се докоснат до него. 

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer