НачалоНовиниЕдва 13.6% от устройствата с Android използват най-актуалната версия KitKat

Едва 13.6% от устройствата с Android използват най-актуалната версия KitKat

3076
Написана от  nixanbal 05 юни 2014
Едва 13.6% от устройствата с Android използват най-актуалната версия KitKat

Преди няколко дни на конференцията WWDC Тим Кук за пореден път адресира един от сериозните проблеми при Android - фрагментацията на различните версии на софтуера и невъзможността за бързи ъпдейти до новите версии. Шефът на Apple показа данни, според които 9 от 10 души с iOS устройство използват най-актуалната версия за него, докато при Android едва 9 на сто са с KitKat. Днес Google пусна актуална статистика, според която процентът всъщност е малко по-висок, но все така далеч от това, което потребителите биха искали - едва 13.6%.

За последните 30 дни делът на KitKat е нараснал с 5%

Данните са събрани на база влизалите в Google Play Store устройства в седмицата, приключила на 4 юни. Добрата новина е, че Android 4.4 KitKat продължава да увеличава дела си, а лошата, че това става изключително бавно и му трябваха 7 месеца, за да прескочи границата от 10%. 

Предвид малкия процент подлежащи на ъпдейт устройства, ръстът по-скоро се дължи на продадените нови дроиди, повечето от които вече излизат директно с инсталиран KitKat. 

Android fragmentation

Предходният Jelly Bean (58.4%) продължава да бъде най-популярното издание на Android, пък макар и вече на няколко години. 14.9 на сто все още държи Gingerbread, а Ice Cream Sandwich е на 12.3% от активните устройства с Android. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer