НачалоНовиниЕлектрическият Volkswagen ID.7 ще предлага до 700 км пробег

Електрическият Volkswagen ID.7 ще предлага до 700 км пробег

1218
Написана от  nixanbal 07 януари 2023
Електрическият Volkswagen ID.7 ще предлага до 700 км пробег

На изложението CES 2023 видяхме немалко иновации в автомобилния сектор, а една от интересните премиери там беше ID.7. Новият електромобил на Volkswagen обещава до 700 км пробег с едно зареждане и ще бъде новият флагман в серията ID. 

Volkswagen ID.7 все още не е напълно разкрит и на изложението беше показан маскиран със специална „дигитална” дегизировка с многослойно лаково покритие и интелигентна технология за светлинни ефекти върху част от каросерията.

Volkswagen ID.7 3

От VW припомнят, че концептуалният модел ID. AERO3 , който бе представен за първи път в Китай, вече даде предварителна представа за дизайна на бъдещия нов модел, който олицетворява идеята за максимално ефективно аеродинамично оформление и е в състояние да осигури автономен пробег до 700 километра (според изискванията на WLTP).

Volkswagen ID.7 @ nixanbal.com

ID.7 е един от десетте нови електрически модела, които компанията планира да пусне на пазара в периода до 2026 г., казва Томас Шефер, главен изпълнителен директор на Volkswagen Леки автомобили. 

В серийното оборудване на новия ID.7 ще бъдaт включени редица нови решения, включително нова концепция на показанията на арматурното табло, head-up дисплей с добавена реалност (AR), екран с диагонал 15", нови прибори за управление на климатичната инсталация, интегрирани в главното меню на инфотейнмънт системата, както и осветени сензорни плъзгачи. 

Volkswagen ID.7 @ nixanbal.com

ID.7 например ще разбира кога водачът се приближава към автомобила на основа на местоположението на ключа за достъп и ще може да започне предварително охлаждането на купето в горещите летни дни или да включи отоплението в студените месеци, още преди водачът да влезе в автомобила.

Volkswagen ID.7 @ nixanbal.com

След пазарните премиери на моделите ID.3, ID.4, ID.5 и ID.6 (само за пазара в Китай) и новия ID. Buzz, ID.7 ще бъде шестият модел от фамилията ID. и вторият базиран на MEB глобален електромобил на марката Volkswagen (след модела ID.4). Предвижда се електрическият седан да се появи в Китай, Европа и Северна Америка, като автомобилите за европейските пазари ще се произвеждат в германския завод на Volkswagen в Емден. 

Samsung Galaxy Buds 2 Pro са по-компактни и с по-добра ANC

Samsung представи днес новите си компактни безжични слушалки Galaxy Buds 2 Pro, които са най-добрият им модел в тази продуктова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer