НачалоНовиниЕлектромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

2537
Написана от  nixanbal 12 януари 2021
Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Изненадващо на миналогодишното изложение CES в Лас Вегас Sony представи прототип на първия си собствен електромобил Vision-S. Днес, година по-късно, японците не са забравили за тази идея и нещо повече - обявиха, че през декември 2020 г. електромобилът преминава към следващото си ниво на развитие и излиза по обществените пътища в Европа. 

Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Австрия, като на този етап Sony повтарят, че мисията на тази разработка е да допринесе за развитието на новата мобилност. 

Sony Vision-S

Електромобилът към момента има някои автономни способности благодарение на цял куп сензори и камери (40 на брой), като например може да следи трафика на пътя и да спазва сам дистанция, да преминава в друга лента и да паркира сам. Целта на японците обаче е тази автономност, оцененена в момента на ниво 2+, да бъде развивана в бъдеще и да се достигне до самоуправляващ се електромобил с ниво на автономност 4.  

Подробности за Sony Vision-S можете да си припомните тук http://nixanbal.com/sony-iznenadvashto-predstavi-kontseptualen-elektromobil и тук https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/

Може би най-интересната новина от анонса обаче е и новото видео на Vision-S в движение, което можете да гледате по-долу:

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer