НачалоНовиниЕлектромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

1917
Написана от  nixanbal 12 януари 2021
Електромобилът Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Европа

Изненадващо на миналогодишното изложение CES в Лас Вегас Sony представи прототип на първия си собствен електромобил Vision-S. Днес, година по-късно, японците не са забравили за тази идея и нещо повече - обявиха, че през декември 2020 г. електромобилът преминава към следващото си ниво на развитие и излиза по обществените пътища в Европа. 

Sony Vision-S вече се тества по обществените пътища в Австрия, като на този етап Sony повтарят, че мисията на тази разработка е да допринесе за развитието на новата мобилност. 

Sony Vision-S

Електромобилът към момента има някои автономни способности благодарение на цял куп сензори и камери (40 на брой), като например може да следи трафика на пътя и да спазва сам дистанция, да преминава в друга лента и да паркира сам. Целта на японците обаче е тази автономност, оцененена в момента на ниво 2+, да бъде развивана в бъдеще и да се достигне до самоуправляващ се електромобил с ниво на автономност 4.  

Подробности за Sony Vision-S можете да си припомните тук http://nixanbal.com/sony-iznenadvashto-predstavi-kontseptualen-elektromobil и тук https://www.sony.net/SonyInfo/vision-s/

Може би най-интересната новина от анонса обаче е и новото видео на Vision-S в движение, което можете да гледате по-долу:

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer