НачалоНовиниEON е новата тв платформа на VIVACOM, която може да направи всеки телевизор смарт

EON е новата тв платформа на VIVACOM, която може да направи всеки телевизор смарт

8181
Написана от  nixanbal 12 април 2021
EON е новата тв платформа на VIVACOM, която може да направи всеки телевизор смарт

VIVACOM представи днес новата си телевизионна услуга EON, която се базира на Android TV, идва с нов смарт тв бокс, има детска секция и детско дистанционно, както и възможност да направи всеки телевизор "умен". Тарифните планове за телевизия + интернет стартират от 27.90 лв., като има кратък въвеждащ промоционален период с такса 1 лв. на месец. 

VIVACOM EON включва новия EON Smart TV Box, чиято роля всъщност е да направи телевизорите смарт, като им дава достъп до платформата с новия й интерфейс, както и достъп до Google Play за инсталация на допълнителни приложения.

Към пакетите има и приложение, което може да се инсталира на друг, вече смарт телевизор, и така услугата да се използва на 2 големи екрана у дома. Освен това към EON има и мобилно приложение за ползване на до 3 мобилни устройства. Това означава, че услугата може да се използва едновременно на 5 екрана, като гледането може да се продължи от мястото, на което сте прекъснали, от телевизора у дома на телефона и обратно. 

Screenshot 2021-04-12 at 18.29.10

Различното спрямо предходната тв услуга е, че при мобилното приложение сега клиентът получава цялото съдържание/канали от плана си. 

Тарифните планове EON са 3 - Ligh, Full и Premium, като детайлите за тях можете да видите в сравнителната таблица отдолу. 

screencapture-vivacom-bg-bg-eon-eon-paketi

Към всички планове EON има и достъп до видеотека, която в най-скъпия предлага над 10 000 заглавия, без допълнително заплащане. Клиентите могат да създават профили, като в тях ще получават и свързано с интересите им препоръчано съдържание, а за децата има детска секция и дори опционално детско дистанционно, което се продава отделно за 19.90 лв., но първите клиенти сега ще го получат безплатно. 

Предлага се гласово търсене на български език с новото дистанционно, например по актьор или име на филма, има опция всички канали да се превъртат, а всички пакети включват и 4 канала с 4K резолюция. 

Цените са валидни при 24-месечен договор, като най-достъпният пакет Light се предлага за 1 лв. на месец за първите 2 месеца, а Full и Premium за 1 лв. през първите 4 месеца. 

снимка 7

От VIVACOM обясниха, че EON може да се активира и използва пълноценно от над 1.5 млн. домакинства в България, но обхватът предстои да се разширява. Операторът планира да продължи развитието и на своята 10 Gbps оптична мрежа, като днес обхваща 115 хиляди домакинства, до края на годината ще достигне 300 хиляди, а през 2022 г. - 500 хиляди. 

снимка 6

Инвестициите в последните месеци за пускането на услугата EON на VIVACOM възлизат на 20 млн. лв., обявиха от оператора. 

5 важни подобрения в камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra

Смартфоните от серията Galaxy S23 на Samsung дебютираха на 1 февруари и вече се предлагат на нашия пазар. Аз използвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer