НачалоНовиниЕвропейският съюз направи последната крачка към отпадането на роуминг таксите

Европейският съюз направи последната крачка към отпадането на роуминг таксите

7128
Написана от  nixanbal 01 февруари 2017
Европейският съюз направи последната крачка към отпадането на роуминг таксите

Миналата нощ представители на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия са подписали финалните споразумения, които уреждат таксите на едро в роуминг. Това е последната крачка към окончателното отпадане на роуминг таксите за крайните потребители, влизащо в сила от 15-ти юни 2017 г.

Припомням ви, че от 15-ти юни регулациите най-после ще превърнат от Европейския съюз единен пазар и потребителите ще могат да пътуват в страните членки, без да плащат роуминг такси. 

Това означава, че когато пътуваме в ЕС ще използваме тарифния си план към оператора в България и ще изразходваме от включените в пакета минути за разговори, SMS-и и мегабайти. 

Ако абонатът надвиши лимитите на договора си, няма да плаща повече от уредените миналата нощ такси на едро, които операторите заплащат един на друг. Те са 3.2 евро цента за минута разговор, 1 евро цент за SMS и 7.7 евро за GB данни. Цената на GB се очаква постепенно да намлява и през 2022 г. да бъде 2.5 евро за GB. 

Предстои Европейският парламент и съвет формално да одобрят постигнатото споразумение. 

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer