НачалоНовиниFacebook е проявила интерес към инвестиция в Xiaomi

Facebook е проявила интерес към инвестиция в Xiaomi

2896
Написана от  nixanbal 13 януари 2015
Facebook е проявила интерес към инвестиция в Xiaomi

Марк Зукърбърг е проявил интерес да инвестира в китайската звезда на смартфон пазара Xiaomi, пише Reuters, позовавайки се на няколко свои източника. Това се е случило преди повече от месец, когато производителят все още не беше получил финансирането си от $1.1 милиарда.

Потенциалните бизнес взаимоотношения между Facebook и Xiaomi са били обсъждани между двамата им главни изпълнителни директори на частна вечеря през октомври м.г., когато Зукърбърг е бил на посещение в Пекин. Зукърбърг и Лей Джун са прехвърлили възможните политически и търговски последствия от потенциално споразумение за Китай, където социалната мрежа е блокирана от 2009 г., припомня Reuters. 

До сделка между Facebook и Xiaomi обаче така и не се стигнало. И въпреки че Xiaomi е производител номер едно на най-големия пазар на смартфони в света, популярността им в световен мащаб все още е слаба и евентуално споразумение с най-голямата социална мрежа би донесло сериозна видимост за тях извън Китай. 

Xiaomi

Планираната инвестиция на Facebook не е била "огромна", споделя източник на Reuters, запознат с темата. 

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer