НачалоНовиниFacebook интеграцията в Windows и Windows Phone ще бъде премахната

Facebook интеграцията в Windows и Windows Phone ще бъде премахната

6225
Написана от  nixanbal 09 юни 2015
Facebook интеграцията в Windows и Windows Phone ще бъде премахната

Още със старта на Windows Phone през 2010 г. Microsoft въведе удобен начин за следене на потока информация около приятелския ви кръг във Facebook, а също и лесно споделяне на снимки и друго съдържание в социалната мрежа. Промяна от страна на Facebook обаче сега налага Microsoft да премахне изцяло интеграцията на Facebook в платформите Windows 8.1 и Windows Phone 8.1.

Причина за неприятната ситуация е промяна в Graph API на Facebook, което всъщност е инструментът за свързване на Microsoft акаунта с Facebook. Graph API пренася информация за приятелите от социалната мрежа в приложенията Outlook.com и Windows People, позволява ъпдейти за поддържане на винаги актуални данни и най-важното - позволява услуги и приложения като Photo Gallery, Movie Maker и OneDrive да споделят съдържание директно във Facebook. Всички тези възможности се наричат с общото название Facebook Connect. 

Е, Facebook Connect става тема табу за платформите на Microsoft, което ще заличи по-горе изброените екстри от Windows 8.1 и Windows Phone 8.1, както и от по-старите им версии. 

Дори емблематичните плочки на хоумскрийна на Windows вече няма да могат да показват известия, тъй като тази информация няма да достига до тях. 

Публикуването на снимки и клипове пък вече няма да става от галерията, а само от приложението Facebook или от уебсайта facebook.com. 

Неприятни новини за потребителите на Windows и за съжаление промените не са временни. Пълния списък с прекъснатите услуги вижте тук

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer