НачалоНовиниFacebook призовава потребителите си да споделят своите данни с рекламодателите им

Facebook призовава потребителите си да споделят своите данни с рекламодателите им

1237
Написана от  nixanbal 26 февруари 2021
Facebook призовава потребителите си да споделят своите данни с рекламодателите им

Facebook стартира кампания, с която призовава потребителите на своите приложения да им разрешат те да споделят данните им с рекламодателите. Според Facebook това е от жизнено значение особено за малкия бизнес, а освен това т.нар. персонализирани реклами, базиращи се на интереса на потребителя, са по-добри и за хората, които ги виждат. Всичко това изглежда като най-алтруистичната кампания, правена някога в интернет, само че всъщност е свързано с плановете на Apple да даде повече сигурност в ръцете на потребителите им, което много вероятно ще удари жестоко бизнеса на Facebook. 

Кампанията на Зукърбърг включва специална секция в сайта им, наречена "Подкрепете малкия бизнес", както и промо видео за телевизията, споделено и в YouTube, със заглавие "Добрите идеи заслужават да бъдат открити". Видеото между другото е с изключена опция за коментари и в момента има 39 харесвания и над 1000 палеца надолу. 

Акциите на социалната мрежа, под чиято шапка са не само Facebook и Messenger, но също WhatsApp и Instagram, всъщност са свързани с намерението на Apple да даде повече контрол в ръцете на потребителите, които ще могат да решават дали да споделят своите данни с рекламодателите на Facebook или не.

Това ще стане още с актуалната версия 14 на iOS, която ще принуди създателите на всички приложения, да задават директно въпроса на потребителите дали те искат да се възползват от опцията да споделят данните си с цел "по-добро изживяване с рекламите" или не. Очаква се това сериозно да удари бизнеса на Facebook, които разчитат тъкмо на това събиране на данни за по-доброто позициониране на реклами. 

Facebook

Промените в iOS ще влязат в сила от началото на пролетта. 

Xiaomi 12T Pro дебютира с 200 МР камера и мощния Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi представи днес новите си смартфон от висок клас в серията 12T, в която влизат Xiaomi 12T и Xiaomi 12T…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer