НачалоНовиниFacebook променя името си на Meta

Facebook променя името си на Meta

1570
Написана от  nixanbal 28 октомври 2021
Facebook променя името си на Meta

Facebook е променила името си на Meta. Това съобщи днес главният изпълнителен директор на компанията, Марк Зукърбърг, в онлайн събитието си Connect, след като информацията беше разкрита още преди няколко дни от The Verge. 

Новото име касае самата компания майка, а не отделните платформи, които са част от нея. Това означава, че социалната мрежа Facebook и останалите приложения Instagram, Messenger и WhatsApp продължават да се наричат както досега. 

През подобна промяна премина през 2015 г. и Google, която се прекръсти на Alphabet, без това да засяга името на най-популярната в света търсачка. 

Meta

За Facebook новото име идва в момент, в който компанията има сериозно разклатен имидж, но според Зукърбърг причината за промяната отразява амбицията им отвъд социалните мрежи. По-конкретно - желанието на Facebook да се наложи като лидер в метавселената - понятие, обединяващо физическия свят с добавената и виртуалната реалност.

Можете да видите и новото лого на Meta, което има 0 креативност, но пък "всеки сам си преценя".

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer