НачалоНовиниFortnite отново ще бъде достъпна за iPhone през 2023 г.

Fortnite отново ще бъде достъпна за iPhone през 2023 г.

620
Написана от  nixanbal 03 януари 2023
Fortnite отново ще бъде достъпна за iPhone през 2023 г.

Една от най-популярните игри скоро може да се завърне в iOS. Става въпрос за Fortnite, която след шумен скандал през 2022 г. беше свалена от App Store и собствениците на iPhone вече не можеха да я инсталират. 

"Следващата година - в iOS", написа в Twitter в последните часове на 2022 г. Тим Суийни, основател и главен изпълнителен директор на Epic Games, студиото зад Fortnite. 

Припомням ви, че играта беше свалена от App Store, след като Epic Games решиха да заобиколят правилата на Apple и самоинициативно въведоха собствена разплащателна система във Fortnite. Така студиото се опита да избегне таксите, които удържа Apple за всяка извършена в устройствата им трансакция. 

Оптимизмът на Суийни за 2023 г. вероятно идва от очакванията Apple да позволи изтегляне на съдържание от нови източници, различни от App Store. Това ще бъде наложено на американската компания чрез нови европейски регулации, за които nixanbal.com писа през декември. Очаква се промените да влязат в сила с излизането на iOS 17 в края на лятото. 

Apple представи по-мощни MacBook Pro с нов дизайн, нови чипове и всички стари портове

Тази есен Apple изглежда отново няма намерение да излезе от новините и след като преди месец обяви новите си смартфони…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer