НачалоНовиниФоторазходка със Samsung Galaxy S20 Ultra

Фоторазходка със Samsung Galaxy S20 Ultra

2604
Написана от  nixanbal 31 юли 2020
Фоторазходка със Samsung Galaxy S20 Ultra

Миналия уикенд планирахме кратка разходка извън София, за която реших да поискам повторно за няколко дни Galaxy S20 Ultra от Samsung. Идеята, разбира се, беше да използвам 108-мегапикселовата му камера, за да направя снимки от семейното ни пътуване, а и да споделя с вас след това част от по-добрите кадри.

Използвах Galaxy S20 Ultra на стандартния автоматичен режим и с включен оптимизатор на сцената, както вярвам, че най-често снимат и повечето от вас. Почти винаги разчитах на режима за обединяване на 9 пиксела в 1, което означава, че крайните кадри бяха 12 МР с пропорции 4 към 3. Пълната резолюция от 108 МР използвах рядко, само когато смятах в последствие да изрязвам части от снимките.

Тръгнахме на изток в посока Бургас, но шофирах без ясна цел - идеята беше да открием приятно място сред природата и по възможност малко по-добро време за разходка. По пътя спирахме на няколко пъти, защото попадахме на красиви гледки, включително любимите ми горски местности с високи дървета, в които винаги съм се впечатлявал от резултатите с широкоъгълните камери. При Galaxy S20 Ultra имах на разположение 12 МР камера с обхват от 120 градуса, която от една страна успява да улови повече от природната гледка пред мен, а от друга - създава драматична и още по-ефектна сцена с големите клони на дърветата.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Минахме през не една слънчогледови ниви, които са страхотно клише, но пък винаги толкова фотогенични, така че беше задължително да направя няколко снимки и тук. Попаднахме и на мемориален комплекс на Васил Левски, чието рождение отбелязахме само преди няколко дни.

20200321 171815

Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra

Когато най-после слънцето изгря с пълна сила, вече се бяхме качили на по-високо и разкриващите се планински гледки бяха отлична възможност за тест на т.нар. Space Zoom на Galaxy S20 Ultra. Вече съм ви разказвал за модела и ви признах, че максималният 100-кратен зуум за мен не е толкова ценен, колкото възможността за 10- и в някои случаи 30-кратно приближение. При 100х зуум снимките са по-трудни без статив, защото образът трепери.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Освен далечни, снимах и много близки кадри, в които ми хареса как камерата се справяше с отделянето на обекта на преден план и размазването на фона.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

На тръгване към София отново ни застигна дъждът, което обаче беше чудесна възможност за още няколко кадъра в по-различни условия на осветеност. 

Световна премиера на Realme GT 6 - компанията се завръща към високия клас в Европа

Realme току-що представи официално Realme GT 6 на събитие в Милано. Устройството е позиционирано във високия клас и е първият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer