НачалоНовиниФункцията Ask Photos позволява да търсите снимки в Google Photos с помощта на Gemini

Функцията Ask Photos позволява да търсите снимки в Google Photos с помощта на Gemini

256
Написана от  nixanbal 15 май 2024
Функцията Ask Photos позволява да търсите снимки в Google Photos с помощта на Gemini

На започналата вчера конференция за разработчици Google представи функцията Ask Photos, която ще използва силата на Gemini, за да предложи още повече и по-лесни възможности за търсене в галерията Google Photos. Новата екстра тепърва предстои да бъде въведена.

Ask Photos ще разчита на Gemini - мултимодалният голям езиков модел на Google, който ще позволи потребителите да търсят определени снимки и клипове в Google Photos чрез по-сложни команди. 

Google демонстрира функцията чрез команди като "Покажи ми най-добрите снимки от всеки национален парк, който съм посещавал" и по-сложни задачи като "Какви бяха тематичните партита за рождените дни на Лена?". На последния въпрос Ask Photos ще разгледа всички досегашни празненства, които са били организирани за детето, като ще вземе предвид декорацията, тортата и други детайли от кадрите.

Screenshot 2024-05-15 at 9.36.42

Gemini ще добави и други функции в Google Photos, като например възможност след пътуване да избере най-добрите ви снимки, които да споделите със семейство и приятели. Ще може да създаде видео с кадри от ваканцията и дори да измисли добри пояснения към изображенията за споделянето им в социалните мрежи. 

Ask Photos е експериментална функция, обясниха от Google, която ще започне да се разпространява към потребителите в следващите месеци, а след това предстои и разширяването на нейната функционалност. 

Смартфоните Galaxy S24 идват с Galaxy AI - какво е това?

Здравейте от Сан Хосе, Калифорния, където току-що Samsung представи новите си флагмани от серията Galaxy S24. И трите модела предлагат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer