НачалоНовиниGalaxy S22 може да използва само Snapdragon 8 Gen 1, след като обещаната премиера на Exynos 2200 не се състоя

Galaxy S22 може да използва само Snapdragon 8 Gen 1, след като обещаната премиера на Exynos 2200 не се състоя

1072
Написана от  nixanbal 12 януари 2022
Galaxy S22 може да използва само Snapdragon 8 Gen 1, след като обещаната премиера на Exynos 2200 не се състоя

Премиерата на Exynos 2200 беше официално насрочена от Samsung за 11 януари, но датата отмина и няма и следа от чипсета, за който се вярваше, че ще бъде използван от серията Galaxy S22. Това подсказва за проблеми с новата платформа, която трябваше да бъде първата с AMD графика, а освен това повдига въпроса дали смартфоните Galaxy S22 няма да излязат само с чипсет на Qualcomm.

До момента Samsung традиционно пуска флагманите си с две платформи на различните пазари - със Snapdragon и с Exynos, като в Европа получавахме втората версия. Exynos обичайно е по-слаба и с по-лош живот на батерията, но тази година нещата бяха малко по-различни, защото с Exynos 2200 щяхме да видим първите плодове от обявеното преди 2 години партньорство на Samsung с AMD. 

Очакваше се графичният чип, част от чипсета Exynos 2200, да бъде съвместно разработен с AMD, което звучеше обещаващо и дори по-вълнуващо от Snapdragon. 

detail-amd-and-samsung-announce-strategic-partnership-in-ultra-low-power-high-performance-graphics-technologies

Само че заради ситуацията с отпадналата премиера феновете, които от години искат флагман на Samsung с чипсет от Qualcomm, може и да го получат. Според слуховете в последните часове през февруари корейците ще представят серията Galaxy S22 само със Snapdragon 8 Gen 1 за всички пазари. 

Разбира се, всичко това все още не е официално и не е ясно какво всъщност се случва с Exynos 2200, защото от Samsung не са пуснали официално становище дали премиерата е отложена или отменена изцяло. 

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer