НачалоНовиниGalaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic са първите смартчасовници с новата Wear OS

Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic са първите смартчасовници с новата Wear OS

2397
Написана от  nixanbal 11 август 2021
Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic са първите смартчасовници с новата Wear OS

Заедно с новите си смартфони със сгъваеми дисплеи Samsung представи днес новите си смартчасовници Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic. Това са първите такива устройства с новата софтуерна платформа Wear OS, съвместно разработена от Google и Samsung, а освен това идват с нов процесор, нови сензори и освежен дизайн. 

Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic се базират на новата операционна система Wear OS, която Google представи преди няколко месеца и обяви, че е съвместно разработена със Samsung. Нещо повече - платформата при тези модели се нарича Wear OS powered by Samsung, но интересно дали последното уточнение ще се изписва и при часовниците на други производители. 

005 galaxywatch4 silver galaxywatch4classic black kv 1p

Watch 4 и Watch 4 Classic се базират на нов чипсет Exynos W920, произведен по 5-нанометров процес, с двуядрен процесор на 1.18 GHz, който е с 20% по-мощен от предходния и има 10 пъти по-бърз графичен процесор. Часовниците имат два пъти повече RAM - вече 1.5 GB, а вградената памет е 16 GB.

Galaxy Watch 4 се предлага в размери 44 и 40 мм, съответно с 1.4" и 1.2" диаметър на дисплея. Резолюцията в първия случай е 450 х 450 пиксела, панелът е Super AMOLED, поддържа се цветен Always On Display и има защита Corning Gorilla Glass with DX+. При по-малкия вариант дисплеят има резолюция от 396 х 396 пиксела, а останалото се повтаря. Galaxy Watch 4 е с тяло от алуминий и тежи 30.3 или 29.5 грама според версията.

015 galaxywatch4 family black green

Galaxy Watch 4 Classic има версии с 46 и 42 мм, съответно с 1.4" и 1.2" диаметър на екрана. Физическите размери са по-големи спрямо Watch 4, въпреки че екраните са еднакви, защото около тях има въртящ се ринг за навигация. Последният е виртуален при Watch 4. Интересното е, че стъклото при Watch 4 Classic е Gorilla Glass with DX. Galaxy Watch 4 Classic има тяло от неръждаема стомана и тежи повече - 52 или 46.5 грама според размера. 

004 galaxywatch4 galaxywatch4classic series main 2p

Часовниците са с нов сензор BioActive на Samsung, който е с по-малък и по-компактен дизайн за по-прецизно отчитане на резултатите, като за това спомага и по-прилепналата към ръката каишка. Този нов сензор използва един общ чип, за да измерва три стойности, свързани със здравословното състояние – оптично измерване на сърдечния ритъм, отчитане на електрическата активност на сърцето и биоелектрически импедансов анализ. Така потребителите имат възможност да следят кръвното си налягане, да открият нередности в артериалните фибрилации на сърдечния си ритъм, да измерят нивото на кислород в кръвта си и да изчислят телесния си състав. 

004 galaxywatch4classic black single kv white bg 2p

Последното беше особено важен акцент в презентацията на Samsung, като този инструмент дава по-задълбочен поглед върху общото здравословно състояние, визуализирайки ключови стойности като скелетна мускулна маса, активност на метаболизма, нивото на вода в организма и процента телесни мазнини. Функцията работи, като докоснете двата бутона на часовника с двата пръста на ръката си и за около 15 секунди сензорът обхваща 2400 точки, от които да набави необходимата информация. 

002 lifestyle galaxywatch4classic silver

Официалните продажби на Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Classic започват от 27 август, когато у нас излизат и сгъваемите смартфони Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3.

008 galaxywatch4 outbox strap kv 2p

Батерията на часовниците издържа до 40 часа с едно зареждане, като презареждането й отнема под 2 часа. Има и функция за бързо зареждане, която срещу 30 минути на зарядното осигурява 10 часа екстра живот на батерията. 

Цените на Galaxy Watch 4 са 519 лв. за размер 40 мм и 579 лв. за размер 44 мм. А тези на модела с LTE функционалност (чрез eSIM) са 619 лв. за 40 мм и 679 лв. за 44 мм. 40 мм версия се предлага в черно, сребристо и розово златно, а 44 мм - в черно, сребристо и маслено зелено.

Цените на Galaxy Watch 4 Classic са 719 лв. за 42 мм и 779 лв. за 46 мм, а с LTE свързаност - 819 лв. за размер 42 мм и 879 лв. за 46 мм. Предлагат се в черен и сребрист цвят.

5 ключови екстри на Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G е наследник на най-популярната серия смартфони на компанията, чиито представители в последните години са били сред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer