НачалоНовиниGalaxy Z Fold 4 и Flip 4 вероятно ще пропуснат вградения в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 вероятно ще пропуснат вградения в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

1076
Написана от  dessyteneva 08 април 2022
Galaxy Z Fold 4 и Flip 4 вероятно ще пропуснат вградения в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Samsung е обмисляла въвеждането на скенер за пръстови отпечатъци под дисплея за своите Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4, но наскоро се е отказала от него, пише Business Korea. Компанията все още не е приложила този тип технология в нито едно от сгъваемите си устройства.

Различни източници прогнозираха, че Samsung ще използва скенер за пръстови отпечатъци под дисплея в Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4, позовавайки се на патент, който компанията е подала в Световната оранизация за интелектуална собственост (WIPO). При този патент се виждаше скенер и под двата дисплея на сгъваемите устройства. 

Според изданието Samsung е решила да запази съществуващия метод за отключване като по-добър от гледна точка на потребителското изживяване и поради структурните характеристики на екраните. Това означава, че и очакваните през лятото два сгъваеми модела ще са със скенер за пръстови отпечатъци, интегриран в бутона за включване. 

Твърди се обаче, че Vivo е използвала ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци под дисплея в своя първи сгъваем модел X Fold, който ще дебютира на 11 април. Не е ясно дали това би накарало Samsung да ревизира своето решение и да използва технологията в следващите си Galaxy Z.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer