НачалоНовиниGalaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 може да използват ултрабързата UFS 4.0 памет

Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 може да използват ултрабързата UFS 4.0 памет

1019
Написана от  dessyteneva 07 август 2022
Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 може да използват ултрабързата UFS 4.0 памет

Samsung може да използва новата ултрабърза памет UFS 4.0 за своите смартфони със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4, твърди нов слух. Компанията наскоро обяви, че чиповете от ново поколение влизат в масово производство този месец, но все още не е сигурно дали ще успее да ги включи в устройствата си.

Samsung обяви новия стандарт UFS 4.0 през май, като той идва с сериозни подобрения спрямо UFS 3.1. Скоростите за четене и запис са съответно 4200 MB/s и 2800 MB/s, а размерите на чипа са 11 х 13 х 1 мм и това го прави много по-тънък, а същевременно и много по-бърз от предходния.

Samsung акцентира и върху енергийната ефективност на UFS 4.0, която е близо 50% по-добра в сравнение с предишното поколение чипове и би трябвало да се отрази забележимо на живота на батерията на бъдещите устройства при все по-интензивната обработка на данни, свързана с фотографията с висока резолюция или игрите с интензивна графика.

По време на Flash Memory 2022 в Калифорния корейският гигант обяви, че производството на UFS 4.0 започва този месец, което съвпада с премиерата на новите смартфони със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4 и ги прави вероятни кандидати за дебюта на новия стандарт ултрабърза памет. Освен това Samsung посочи, че UFS 4.0 ще е с капацитет до 1 ТВ, а няма много устройства с такъв капацитет на паметта. Очаква се обаче Galaxy Z Fold 4 ще е едно от тях, което допълнително подхранва слуховете, но ще се наложи да изчакаме още няколко дни за потвърждението им.

5 ключови екстри на Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G е наследник на най-популярната серия смартфони на компанията, чиито представители в последните години са били сред…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer