НачалоНовиниГласовият асистент Cortana ще бъде достъпен като приложение за Android и iPhone

Гласовият асистент Cortana ще бъде достъпен като приложение за Android и iPhone

6826
Написана от  nixanbal 13 март 2015
Гласовият асистент Cortana ще бъде достъпен като приложение за Android и iPhone

Cortana вече е популярно име не само сред геймърите, но и за потребителите на Windows Phone, които, поне в шепа страни, могат да използват на смартфона си услугите на виртуалния гласов асистент. Тази есен Cortana ще дебютира и в компютрите с новия Windows 10, а по-късно се очаква да бъде пуснат и като приложение за конкурентните Android и iOS, пише Reuters. 

Cortana е името на персонаж с изкуствен интелект от играта Halo

Според източници на Reuters екип на Microsoft подготвя версия на Cortana, която ще може да се използва на смартфони и таблети с платформите на Google и Apple. 

Това ще е продължение на стратегията на новия главен изпълнителен директор на корпорацията, Сатя Надела, който отключва все повече услуги и приложения на Microsoft за алтернативните платформи и не задължава потребителите да използват Windows. 

"Този тип технология, която може да чете и разбира имейли, ще играе централна роля в следващата версия на Cortana, върху която работим сега и подготвяме за есента," разказва Ерик Хоровиц, управляващ директор на Microsoft Research.

Хоровиц е част от проекта Айнщайн, занимаващ се с разработки в сферата на изкуствения интелект. Тъкмо този екип в момента подготвя по-умната версия на Cortana, но информацията за инвазията към другите операционни системи засега не е официална. 

Въпрос - дали Apple ще допусне конкурент на Siri да се подвизава в App Store?

Междувременно от Microsoft отдавна смятат, че тяхната Cortana е по-интелигентна от Siri и имат не една и две реклами като по-горната. 

Xiaomi Watch 2 е смарт часовник със стилен дизайн и богат набор от приложения

Богатото портфолио на Xiaomi при смартфоните е всеизвестно, но същия труден избор компанията предлага и в останалите категории смарт продукти,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer