НачалоНовиниГодина по-късно дигиталният асистент на ОББ може да реагира в над 80 сценария

Година по-късно дигиталният асистент на ОББ може да реагира в над 80 сценария

794
Написана от  nixanbal 16 март 2023
Година по-късно дигиталният асистент на ОББ може да реагира в над 80 сценария

На събитие в София вчера ОББ отбеляза 1 година от старта на дигиталния си асистент Кейт и обяви, че той (или тя?) вече може да реагира и отговаря адекватно на клиентите в над 80 сценария. За една година Кейт е използван от над 70% от потребителите на ОББ Мобайл. 

Съдържателните и по-сложни диалози с дигиталния асистент на ОББ до момента са 560 000, като всеки от тях подпомага развитието на Кейт и тя става по-полезна във времето, казват от банката. Планът е асистентът да започне да дава и повече съвети проактивно, които да са ценни за клиентите в организирането на финансите им. 

Kate UBB Visual

На събитието беше демонстрирана реакция при въпрос към Кейт относно наличния баланс по сметката, блокиране на изгубена карта и искане на потребителски кредит. През асистента може да се поднови винетка или Гражданска отговорност на автомобил, да се провери изхарчената сума за определен период и други. 

Кейт използва изкуствен интелект и е глобална инициатива на белгийската KBC Груп. В България тя говори на български и вече може да помага в над 80 ситуации, като до края на 2023 г. се очаква те да бъдат 100. 

Tatyana Ivanova

От ОББ споделят, че 95% от взаимодействията на клиентите с банката са дигитални, а не в нейните клонове, а един потребител влиза средно 21 пъти на месец в мобилното банкиране.

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer