НачалоНовиниGoogle пуска ъпдейт за Galaxy Nexus, който ще го спаси от бан в САЩ

Google пуска ъпдейт за Galaxy Nexus, който ще го спаси от бан в САЩ

2465
Написана от  nixanbal 04 юли 2012
Google пуска ъпдейт за Galaxy Nexus, който ще го спаси от бан в САЩ

Освен заради таблета Galaxy Tab 10.1, Apple преследва Samsung в САЩ и търси забрана продажбите и на смартфона Galaxy Nexus. Този път причината не е сходство в дизайна с iPhone, а софтуерен патент. Google обаче смята да се притече на помощ и да предложи ъпдейт за смартфона, който би трябвало да го измъкне от ситуацията.

Въпросната актуализация на софтуера всъщност засяга единствено търсенето и ще го направи по-простичко, така че да не нарушава патента на Аpple. След като потребителите направят ъпдейта (а дали биха?), ще могат да търсят само в мрежата, не и да ползват локално търсене. Гласовото търсене ще действа на същия принцип.

Междувременно Google е спряла продажбите на Galaxy Nexus през сайта си и на мястото на цената има надпис "очаквайте скоро". Това нас не ни засяга, защото магазинът не е достъпен от България, но дава представа, че нещо се случва и Google вземат насериозно намеренията на Apple. 

А имайки предвид, че Galaxy Nexus се продава под логото на Google, нормално е компанията да се включи в спора и да защити собствения си телефон.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer