НачалоНовиниGoogle може да плати $15 милиарда на Apple, за да остане предпочитаната търсачка в Safari

Google може да плати $15 милиарда на Apple, за да остане предпочитаната търсачка в Safari

1294
Написана от  nixanbal 26 август 2021
Google може да плати $15 милиарда на Apple, за да остане предпочитаната търсачка в Safari

Известно е, че Google всяка година плаща на Apple сериозна сума, която да им гарантира, че ще останат предпочитаната търсачка в браузъра Safari. През 2021 г. цената на тази привилегия ще достигне нови висоти, твърдят анализатори от Bernstein.

Тази година Google ще плати $15 милиарда, което е сериозен скок от $10 милиарда за 2020 г. Сумата може да нарасне с още, до $18-$20 милиарда, през 2022 г., очакват анализаторите.

Тези приходи влизат в графа "услуги" за Apple - едно от най-развиващите пера във финансовите им отчети. 

Смята се, че Google не пести средства в това дългогодишно партньорство с Apple, за да може да остави конкурентната Microsoft извън играта. 

В бъдеще обаче анализаторите предвиждат два потенциални проблема пред тези взаимоотношения. От една страна са регулаторите, които могат да наложат някои рестрикции на подобни сделки, налагайки например потребителят да има избор от няколко търсачки в браузъра Safari. От друга страна самата Google може да реши, че вече не е изгодно за нея да отделя подобни колосални суми, за да остане в устройствата на Apple. 

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer