НачалоНовиниGoogle Nexus S срещу Nokia C7 - кой е по-добрият дисплей?

Google Nexus S срещу Nokia C7 - кой е по-добрият дисплей?

6556
Написана от  nixanbal 27 март 2011

sravnenie_na_displei_nokia_C7_amoled_samsung_google_nexus_s_slcd

От няколко дни разцъквам Nexus S, първия смартфон с Android 2.3 Gingerbread, който Samsung направи за Google. Другата седмица очаквайте подробно за впечатленията ми от модела, но сега ви предлагам да хвърлим око към дисплея му. Нямам спецификациите на конкретния апарат у мен, но по всичко личи, че идва със SCLCD екран, а не със Super AMOLED, както бяха първите произведени от него бройки. Реших да го сравня рамо до рамо, панел до панел с Nokia C7, който използва AMOLED дисплей.

P3275048 P3275078

P3275057 P3275051 P3275055

От видеото и снимките е ясно, че Google Nexus S има по-светъл/ярък екран, но този на Nokia C7 е с по-добро предаване на черния цвят. Освен това C7 осигурява по-голям ъгъл на виждане, докато при модела на Samsung картината избледнява.

Да, ако искате последното от света на технологиите, този недостатък на Google Nexus S определено може да ви подразни. Още повече, че в момента на пазара има дори по-добри екрани с технологиите Super AMOLED и ClearBlack (на Nokia), а скоро ще се изкачин и до следващото стъпало със Samsung Galaxy S II и неговия Super AMOLED Plus панел.

Имайте предвид обаче, че ако не правите сравнение с телефони на приятели, по-слабият дисплей на Google Nexus S няма да ви направи впечатление. Пък и в действителност е доста приветлив.

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer