НачалоНовиниGoogle официално призна, че е разработвала втори смартфон със сгъваем дисплей

Google официално призна, че е разработвала втори смартфон със сгъваем дисплей

859
Написана от  nixanbal 30 май 2023
Google официално призна, че е разработвала втори смартфон със сгъваем дисплей

По-рано през май Google най-после представи официално първия си смартфон със сгъваем дисплей, който излезе под името Pixel Fold и е от типа по-големи устройства с дизайн на книга. Оказва се обаче, че екипът в компанията е работил и по втори сгъваем смартфон. 

Информацията беше обявена в подкаста Made by Google, в който оглавяващата екипа по продуктов дизайн в компанията Айви Рос признава, че е имало "още един сгъваем модел". С това се потвърждават слуховете, които периодично се появаха и после пак угасваха, че Google работи по два смартфон със сгъваеми екрани. 

Оказва се, че според екипа зад смартфоните Pixel това второ сгъваемо устройство не е било достатъчно добро или по-добро от вече предлаганите на пазара конкуренти, затова и премиерата му е била отменена. Поне засега. 

Не се посочва какъв тип е бил въпросният модел, но е много вероятно да става въпрос за смартфон, подобен на Galaxy Z Flip - т.е. с по-компактни размери и разгъващ се в стандартен телефон. 

Дали и кога Google ще доведе до крайно устройство този свой проект - не се посочва, но интересът на компанията към тази категория изглежда е сериозен и Pixel Fold може да не е първият и последен модел в портфолиото ѝ. 

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer