НачалоНовиниGoogle остава търсачката в браузъра на смартфоните Samsung Galaxy

Google остава търсачката в браузъра на смартфоните Samsung Galaxy

860
Написана от  nixanbal 20 май 2023
Google остава търсачката в браузъра на смартфоните Samsung Galaxy

Миналия месец се появи информация, че Samsung обмисля вариант да замени Google като предпочитаната търсачка в своя браузър и вместо нея да използва услугите на Microsoft и тяхната Bing. Според Wall Street Journal тези планове са поставени на пауза и в щабквартирата на Google могат да си отдъхнат.

Когато преди няколко седмици се заговори за възможността Bing да заеме мястото на Google Search в браузър приложението Internet в смартфоните Galaxy, служителите на Google са били "шокирани", написа The New York Times. Далеч не става дума просто за заплаха за имиджа, а за приходи в размер на $3 милиарда, които Google печели годишно от това партньорство. 

Samsung не е очаквала евентуалният преход към Bing на Microsoft да създаде кой знае какви сътресения, тъй като много от потребителите на смартфоните Galaxy всъщност не използват техния браузър Internet, а алтернативи, като например Chrome, твърди WSJ. Корейците обаче изглежда са премислили решението си и са се отказали от плановете за подобна миграция, тъй като не е ясно как тя би се отразила на отношенията им с Google. 

Източникът все пак твърди, че вратата не е завинаги затворена и не е изключено все някога Samsung да предпочете Bing. 

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer