НачалоНовиниGoogle откри пропуски в сигурността при модеми Samsung Exynos - ето какво съветват да предприемете

Google откри пропуски в сигурността при модеми Samsung Exynos - ето какво съветват да предприемете

689
Написана от  nixanbal 17 март 2023
Google откри пропуски в сигурността при модеми Samsung Exynos - ето какво съветват да предприемете

Екипът по сигурността от звеното Project Zero на Google е открил редица уязвимости в модеми Exynos на Samsung, става ясно от публикация в блога им. Такива модеми се използват от смартфони като Galaxy S22, Galaxy A53, но и собствените устройства на Google - Pixel 6 и Pixel 7. Проблемът е, че само с информация за телефонния номер хакери биха могли да проникнат в тези смартфони от разстояние.

Тези по-сериозни пропуски в сигурността са 4, но екипът на Project Zero съобщава за още 14, макар и не толкова критични. 

Сред засегнатите модели са Galaxy S22, A71, A53, A33, A21, A13, A12 и A04, модели на Vivo, а също и Pixel 6 и Pixel 7 - последните две серии смартфони на Google. 

Докато бъде осигурен ъпдейт, който да поправи тези уязвимости, а такъв изглежда никой не бърза да осигури, имайки предвид колко стари модели са засегнати, Google съветва потребителите да предприемат сами някои защитни мерки. Това включва изключване на функциите Wi-Fi Calling и VoLTE, като това би било достатъчно, за да се елиминира рискът от експлоатация на тези пропуски в сигурността. 

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Няколко месеца след лансирането на новите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer