НачалоНовиниGoogle Pixel 6a идва с чипсет Tensor, в по-компактни размери и на по-ниска цена

Google Pixel 6a идва с чипсет Tensor, в по-компактни размери и на по-ниска цена

1355
Написана от  nixanbal 11 май 2022
Google Pixel 6a идва с чипсет Tensor, в по-компактни размери и на по-ниска цена

Google днес повдигна завесата над редица нови устройства, включително премиум моделите Pixel 7 и 7 Pro, но те се очакват на пазара едва през есента. Малко по-рано, в края на юли, излиза обявеният също днес Google Pixel 6a - по-достъпна версия на Pixel 6, която идва с някои компромиси, но пък използва същия чипсет Tensor. 

Google Pixel 6a запазва дизайна от Pixel 6, но идва в по-компактен формат. Устройството е с 6.1" OLED екран с Full HD+ резолюция и само 60 Hz опресняване (90 Hz при Pixel 6 и 120 Hz при Pixel 6 Pro). В дисплея има скенер за пръстови отпечатъци. 

Корпусът запазва алуминиевата рамка, но вече е с пластмасов гръб и с по-слаба защита на екрана - Gorilla Glass 3, вместо Victus. 

Pixel 6a

Камерата на Pixel 6a не използва новия 50 МР сензор, а залага на 12.2 МР с широк обхват + 12 МР с ултраширок обхват. Селфи камерата е 8 МР и е изрязана в дисплея. 

Pixel 6a

Конфигурацията се базира на чипсета Tensor, който Google разработва за своите устройства и въведе за първи път с Pixel 6/Pro. Към него има 6 GB RAM и 128 GB вградена памет.

Pixel 6a

Батерията е по-малка от тази на Pixel 5a и от тази на Pixel 6 - вече с капацитет 4410 mAh, но компанията обещава над 24 часа живот. Зареждането е максимум 18 W, но в комплекта няма зарядно. 

Цената на Pixel 6a е 459 евро, което е със 110 евро по-малко спрямо цената на Pixel 6 в Google Store в момента. Очаква се на пазара в края на юли. 

Samsung The Frame 2022 предлага матов дисплей и за първи път картини на български художник

Новият The Frame е тук. Част от серията лайфстайл телевизори на Samsung, този модел цели да бъде изпълнен със смисъл…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer