НачалоНовиниGoogle повдига завесата над нови AI възможности часове преди събитието си

Google повдига завесата над нови AI възможности часове преди събитието си

368
Написана от  nixanbal 14 май 2024
Google повдига завесата над нови AI възможности часове преди събитието си

Часове преди началото на ежегодната конференция за разработчици Google I/O в социалната мрежа Х се появи видео с тийзър на една от изглежда предстоящите да бъдат анонсирани по-късно днес AI възможности на Gemini. Това е т.нар. мултимодален AI, който може да съчетава разпознаване на глас, аудио и образ и на база на това да води пълноценен диалог.

Въпросната нова функционалност (видеото под статията) е демонстрирана на смартфон, най-вероятно Pixel, чиято камера човек е насочил към изграждащата се в момента сцена за Google I/O.

Разговорът започва с въпроса "Хей, какво се случва тук?", на което изкуственият интелект отговаря, че сякаш хората се подготвят за голямо събитие - конференция или презентация. Асистентът на свой ред пита "Има ли нещо конкретно, което привлече погледа ти?" и диалогът продължава с още въпроси и съвсем точни и адекватни отговори. 

Предстои да разберем дали този тип дигитален AI помощник ще замени Google Assistant или ще бъде неговата нова версия, като детайлите за тази и всички останали нови софтуерни екстри от Google ще научим в 20 часа българско време. Тогава започва конференцията за разработчици Google I/O, а вие можете да я гледате на видеото по-горе. 

 

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer