НачалоНовиниGoogle пусна ранна версия на Android N

Google пусна ранна версия на Android N

9171
Написана от  nixanbal 09 март 2016
Google пусна ранна версия на Android N

В сайта за разработчици на Android днес изненадващо се появи новият Android N. Това е следващата и все още необявена версия на най-популярната платформа за смартфони в света, която Google пуска по-рано, за да получи от дивелопърите обратна връзка.

Миналогодишната версия Android M е достигнала до едва 2.3% от потребителите на устройства с платформата

Въпреки че до пускането на Android N за съществуващи устройства все още е много рано, днешният ход на Google ни дава първи поглед към новостите в тази версия. 

С Android N към стандартните функции на платформата ще бъде добавен мултитаскинг под формата на Multi Window - възможност за отваряне на две приложения едновременно върху екрана. 

Android N

Известията в Android N са префасонирани, за да бъде достъпът до тях по-бърз и лесен; Quick Settings вече се показват в тънка лента отгоре, докато преглеждате известията, а стандартният изглед позволява добавянето на повече бързи настройки, през които се преминава като страници; има вградена възможност за блокиране на номера; Data Saver режим за контрол разхода на мобилен интернет; Картина в картината (Picture-in-picture) за Android TV и други.

pip-active

Финалното пускане на Android N е планирано за третата четвърт на 2016 г., а още детайли за версията ще научим на конференцията за разработчици Google I/O през май. 

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer