НачалоНовиниGoogle ще алармира украинците при въздушни нападения през Android смартфоните им

Google ще алармира украинците при въздушни нападения през Android смартфоните им

1949
Написана от  dessyteneva 11 март 2022
Google ще алармира украинците при въздушни нападения през Android смартфоните им

По искане и с помощта на правителстото на Украйна Google се е заела да създаде специална система за предупреждения при въздушни атаки за гражданите на страната с Android смартфони, пишат от компанията в официалния си блога. Функцията ще допълни вече съществуващите в страната системи за известия за нападения и ще се основава на сигнали, вече подадени от украинското правителство.

Google пуска функцията чрез Google Play Services, което я прави достъпна за почти всяко устройство с Android. Новата система за предупреждения започва да се въвежда днес и ще достигне до всички телефони с Android в Украйна в следващите дни, посочва Дейв Бърк, вицепрезидент в Google, който обяви функцията в Twitter.

Тя ще използва същата система с ниска латентност, която екипът на Android вече е разработил за предупреждение при земетресения, но докато втората може да генерира собствен сигнал, чрез събиране на данни от акселерометъра на милиони телефони, то тази за въздушни атаки ще разчита на данни от правителствената система за предупреждения.

След нахлуването на Русия в Украйна Google намали присъствието си в страната агресор, като спря всички продажби на рекалми и премахна финансираните от Русия медийни приложения от Google Play в Европа. Компанията заяви, че работи в подкрепа на хората в Украйна чрез своите продукти, защита срещу заплахи за киберсигурността, предоставяне на качествена и надеждна информация и гарантиране на безопасността и сигурността на служителите си в региона и техните семейства.

Redmi Watch 3 и Redmi Buds 4 Pro - бюджетни смарт аксесоари с екстри от по-скъпите алтернативи

Популярният бранд Redmi на Xiaomi предлага не само устройства с атрактивно съотношение цена - характеристики, но и с доста приятна…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer