НачалоНовиниGoogle ще плати $1.1 милиарда, за да придобие екипа зад смартфоните Pixel от HTC

Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие екипа зад смартфоните Pixel от HTC

4467
Написана от  nixanbal 21 септември 2017
Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие екипа зад смартфоните Pixel от HTC

Сделката между Google и HTC официално е факт. Двете компании обявиха, че според споразумението Google ще плати $1.1 милиарда, за да придобие част от екипа зад смартфон бизнеса на тайванците. Целта е от една страна Google да укрепи хардуерната си дивизия, а от друга - HTC да получи ценна финансова инжекция, с която евентуално също да закрепи присъствието си на пазара. 

След сделката, която се очаква да бъде финализирана в началото на 2018 г., Google ще придобие екип от експерти, които досега са работили по смартфоните Pixel. Припомням ви, че миналата година HTC направи двата модела Pixel, които Google продава под собствения си бранд, а през октомври се очаква и тяхното продължение, в което HTC отново са замесени. 

Освен това споразумението включва неексклузивно ползване на интелектуалната собственост на HTC от Google. 

Така че смартфон бизнесът на HTC не е в ръцете на Google и тайванците планират да продължат да работят като самостоятелна компания. Да се надяваме, че тези $1.1 милиарда ще спомогнат процеса по стабилизиране.

Lidl ще използва изкуствен интелект за персонализирани промоции

Приложението Lidl Plus, което вече се използва от над 1.3 милиона потребители в България, скоро ще въведе нова функционалност. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer