НачалоНовиниGoogle ще участва по-сериозно в оформянето дизайна на бъдещите смартфони Nexus

Google ще участва по-сериозно в оформянето дизайна на бъдещите смартфони Nexus

2201
Написана от  nixanbal 02 юни 2016
Google ще участва по-сериозно в оформянето дизайна на бъдещите смартфони Nexus

Още през февруари чухме слухове, че Google се кани да поеме по-сериозен контрол върху производството на бъдещите смартфони Nexus. Сега в интервю за Recode шефът на компанията Съндар Пичай обяви, че планират да имат по-активно участие в оформянето дизайна на тези устройства, независимо че ще продължат да работят с хардуерни партньори за производството им. 

Заявката за по-сериозна намеса в създаването на следващите смартфони Nexus означава, че Google трябва да подбере партньор, който ще им позволи такава. А имайки предвид представеният наскоро HTC 10, в който софтуерът е съвместно разработен от Google и HTC, тайванците изглеждат като точния избор.

От доста време насам се носят слухове, че тъкмо HTC ще бъде партньор на Google по програмата Nexus, при това за следващите няколко години. Говори се, че HTC вече работят по два модела Nexus, които би трябвало да видим по-късно тази година с новия Android N.

А освен заради дългата си история на партньори, HTC е подходящ избор за Google и заради лошото им представяне на пазара в последните години - един или няколко смартфона Nexus биха могли да изтеглят тайванците над повърхността и да ги върнат към славните им дни. Което в крайна сметка би било ценен актив за екосистемата Android.  

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer