НачалоНовиниGoogle ще улесни прехода от iPhone към Android с ново приложение за iOS

Google ще улесни прехода от iPhone към Android с ново приложение за iOS

2146
Написана от  dessyteneva 14 април 2022
Google ще улесни прехода от iPhone към Android с ново приложение за iOS

Тази седмица Google пусна ново приложение за iOS - Switch to Android. Целта му е да улесни потребителите на iPhone да преминат към конкурентната операционна система Android. Приложението вече е налично в САЩ и някои други пазари, като обещава да помогне на потребителите да прехвърлят важните си данни сигурно, бързо и безжично.

Google вече има специален сайт със същото име (https://www.android.com/switch/), който предлага инструкции за преминаване от iOS към Android, но приложението би трябвало да улесни още повече прехода, защото потребителите могат да прехвърлят снимки, клипове, контакти, събития от календара и контакти, а компанията предоставя и инструкции за изключване на iMessage и преместване на съдържание от iCloud.

Разбира се, Apple също има сайт, предназначен да помогне на потребителите на Android да преминат към нейната екосистема. Компанията предлага и приложение Move to iOS, което също прехвърля контакти, история на съобщенията, снимки, клипове, запазени сайтове, имейл акаунти и календари. То работи по същия начин, като това на Google – с възможност за безжичен трансфер на данните.

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer