НачалоНовиниGoogle скоро ще позволи по-лесно изтриване на лични данни от резултатите в търсачката им

Google скоро ще позволи по-лесно изтриване на лични данни от резултатите в търсачката им

468
Написана от  dessyteneva 12 май 2022
Google скоро ще позволи по-лесно изтриване на лични данни от резултатите в търсачката им

И тази година един от най-важните акценти на Google I/O е върху сигурността и поверителността. Компанията обяви, че ще направи някои големи промени в контрола, който потребителите имат върху собствените си данни в интернет, а една от новите функции ще има даде възможност да изтриват важни подробности за себе си. Става въпрос за Results About You, с чиято помощ всеки ще има възможност да подава заявка за премахване на част от информацията за себе си, която се визуализира в резултатите от търсенията.

Новата функция ще бъде пусната по-късно тази година и ще позволи промяната на данни като телефонен номер, адрес или имейл. За съжаление това няма да става директно, а ще трябва да се подаде заявка, но процесът ще е много улеснен и всичко ще се случва само с няколко клика.

Тази опция не е съвсем нова, тъй като още в края на миналия месец Google добави възможност за премахване на лични данни, но с новия инструмент потребителите ще получават по-лесен достъп до нея. В специалната страница всеки ще може да види своите заявки и техния статус - очакващи преглед, одобрени или отхвърлени.

Google

Компанията обяви и че работи за бъдеще без пароли и автоматично вписване чрез двуфакторна идентификация. Вместо обаче всеки път да бъдат принудени да въвеждат 6-цифрен код, при вход потребителите ще виждат изскачащ прозорец на друго устройство, на което са вписани с акаунта си, и ще потвърждават зявката с едно докосване.

Samsung представи Galaxy S22 и S22+ с 50 МР камери и по-компактни размери

Заедно с премиум модела Galaxy S22 Ultra, който е единственият в серията с прибиращ се в корпуса стилус S Pen,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer