НачалоНовиниGoogle търси вашите идеи за името на следващата версия Android

Google търси вашите идеи за името на следващата версия Android

3348
Написана от  nixanbal 18 май 2016
Google търси вашите идеи за името на следващата версия Android

Google пусна специален сайт, в който ще събира идеи за името на новата версия на Android. Знаем със сигурност, че трябва да става дума за нещо сладко и да започва с буквата N. 

От Google поясняват, че най-популярното сред потребителите име всъщност няма гарантирано да бъде прието за название на следващата версия. Компанията по-скоро ще използва подадените предложения като идеи и база за своето решение. 

Традицията с наименуването на всяко следващо издание на Android с поредна буква от азбуката и име на десерт започна преди повече от 6 години с версията Cupcake. След това видяхме Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop и последно Marshmallow.

Какво следва с Android N? Говори се за Nougat, Napolean и други, а кодовото име на софтуера вероятно е New York Cheesecake, но то по-скоро няма да остане като финален избор.

Ако вие имате предложение, можете да го споделите с Google в сайта android.com/n, както и в коментарите под този материал...

Аз лично бих предпочел Android Nutella, след като Nixanbal вече е заето.   

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer