НачалоВидео ревюGSM КЛАСИКА: Motorola RAZR V3

GSM КЛАСИКА: Motorola RAZR V3

11942
Написана от  nixanbal

Инчове, мегахерци и милиони пиксели. Това са част от актуалните характеристики, които ни вълнуват при избора на съвременно средство за комуникация. Какво обаче беше важнo преди да се появят смартфоните? Кои са моделите, които ще помним винаги? И защо наричаме тези устройства "емблематични"?

На тези въпроси с нескрит ентусиазъм и подчертана доза носталгия отговаряме в новия съвместен проект на nixanbal и VIVACOM - "GSM КЛАСИКА".

Поредицата видеа започва с модела RAZR V3, който промени индустрията със своя изключителен дизайн и ултратънко за онова време тяло. Емблематични за дизайна на RAZR V3 бяха още металната му конструкция, вторият екран върху капака, изразената брадичка и, разбира се, светещата в синьо сай-фай клавиатура.

GSM КЛАСИКА - Motorola RAZR V3

Супер любопитна подробност около създаването на RAZR V3 е, че проектът е бил пазен в пълна тайна. Малцина са били посветени какво точно се случва в Motorola по онова време, така че да няма шанс за изтичане на информация. Работещият върху телефона екип, нещо като "вътрешно ЦРУ", е включвал специалисти от компанията и външни експерти.

GSM КЛАСИКА - Motorola RAZR V3

Motorola RAZR V3 имаше редица специални издания, розовият цвят е един от най-продаваните, а през 2005-а телефонът отива дори на Оскарите.

GSM КЛАСИКА - Motorola RAZR V3

Какво се случва с Motorola днес?

След няколко преходни години, включително преминаване през ръцете на Google, днес мобилният бизнес на компанията е собственост на Lenovo. Посоката, в която се развиват актуалните модели на Hello Moto, е ценово атрактивни устройства в средния и нисък клас, както и вълнуващата концепция за модулния телефон.

GSM КЛАСИКА - Motorola RAZR V3

Серията Moto Z включва модели, съвместими с т.нар. Moto Mods - приставки, прикреящи се с магнит върху задния панел на апарата и добавящи най-различни допълнителни екстри за тях. До момента сме виждали стерео колонки JBL, проектор, геймпад, 360-градусова камера и дори инстантен принтер.

 

Ще се радвам в коментарите да оставите своите предложения за култови модели от миналото, за които трябва да направим подобни видеа!

Samsung представи Galaxy S22 и S22+ с 50 МР камери и по-компактни размери

Заедно с премиум модела Galaxy S22 Ultra, който е единственият в серията с прибиращ се в корпуса стилус S Pen,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer