НачалоНовиниHBO Max пуска AR приложение за отглеждане на дракони по случай премиерата на "Домът на дракона"

HBO Max пуска AR приложение за отглеждане на дракони по случай премиерата на "Домът на дракона"

2120
Написана от  nixanbal 19 август 2022
HBO Max пуска AR приложение за отглеждане на дракони по случай премиерата на "Домът на дракона"

От 22 август в HBO Max тръгва новият оригинален сериал "Домът на дракона", който бих казал, че е най-чаканата премиера в платформата за 2022 г. Още сега можете да се потопите в неговия свят, като изтеглите посветеното му AR приложение, смесващо темата за драконите с добавената реалност и носталгията по... тамагочитата.

Приложението House of the Dragon: DracARys вече е достъпно за безплатно изтегляне от App Store (ето линк) и Google Play (и цък за Android), като с него всеки може да „излюпи" и отглежда свой собствен дракон. Всеки дракон ще бъде уникален, благодарение на грижите на своя собственик и докато расте, ще разкрива повече за причудливите създания, описани в книгите на Джордж Р. Р. Мартин, разказват от HBO.

House of the Dragon: DracARys House of the Dragon: DracARys,

Потребителите ще научават валирийски думи от "Домът на дракона", за да възпитават своя дракон с гласови команди. Изпепеляващото "Dracarys" например. 

Предвидено е отгледаните до зряла възраст дракони да минават на второ ниво в приложението-игра и вече да са видими и за други потребители, които ще могат да взаимодействат с тях.

Зад този проекта стоят екипите за дигитални иновации и маркетинг на HBO Max и екипът на The Mill - художници, технолози и стратези. В разработката са използвани игровия двигател Unity и технологията Lightship на Niantic, със звуков дизайн от базираното в Лондон студио Factory.

Най-очакваните смартфони на 2024 г.

В началото на 2024 г. обикновено правим равносметки, но в този материал реших да погледнем напред и към това, което…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer