НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБHMD Global: Nokia няма да скочи рязко към по-високия клас смартфони

HMD Global: Nokia няма да скочи рязко към по-високия клас смартфони

3570
Написана от  nixanbal

HMD Global, които стоят зад смартфоните с марката Nokia, не планират рязко навлизане във високия ценови сегмент през 2022 г., обяви Апрахам Асланян, търговски представител на компанията за региона на Балканите, в обзорния проект на nixanbal.com, част от ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ. Той очаква догодина да виждаме все по-добри смартфони в по-достъпния клас.

Основна тема в разговора беше еко вълната в смартфон сектора, която е сериозно застъпена и в портфолиото на HMD Global и която изглежда ще бъде все по-важна за компанията. 

HMD Global залага на смартфони от среден и нисък клас, като акцентира върху чистия софтуер и продължителните софтуерни актуализации, които да позволят на потребителите да използват устройствата си за по-дълъг период от време - най-малко три години. През 2021 г. компанията представи и устройчивия физически модел Nokia XR20.

Nokia XR20

Като тенденции през 2022 г. Апрахам Асланян вижда все по-сериозното навлизане на 5G, както и появата на все по-добри смартфони в по-достъпния ценови сегмент. 

Тези и останалите теми вижте във видеото по-горе.

Проектът се реализира с подкрепата на Vivacom и е заснет във Vivacom Tech Hall.

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer