НачалоНовиниHonor пуска конкурент на Galaxy Z Flip до края на 2024 г.

Honor пуска конкурент на Galaxy Z Flip до края на 2024 г.

460
Написана от  nixanbal 01 март 2024
Honor пуска конкурент на Galaxy Z Flip до края на 2024 г.

Honor вече представи няколко смартфона със сгъваеми дисплеи, като последният от тях, Honor Magic V2, наскоро дебютира и в Европа. Компанията досега не е показала сгъваем модел от компактната категория "flip", но това изглежда ще се промени до края на годината. 

Honor обяви официално, че през 2024 г. ще пусне първия си компактен смартфон със сгъваем дисплей, който да конкурира серията Galaxy Z Flip на Samsung. 

Новината идва от главния изпълнителен директор на компанията, Джордж Жао, който споделя в интервю за CNBC, че Honor вече е във финалната фаза на подготовката на своя флип телефон и е уверена в бъдещето на категорията. Действително, според Counterpoint Research през 2024 г. пазарът на смартфони със сгъваеми дисплеи ще нарасне с 40% спрямо 2023 г.  

Устройството все още няма обявено име или каквито и да било спецификации, но изглежда ще бъде позиционирано в премиум сегмента, тъй като тъкмо тази категория бележи ръст в последната година.

Цената на големия сгъваем Magic V2 на Honor у нас в момента е 3599 лв. 

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer