НачалоНовиниHP няма да се разделя с PC бизнеса си, бъдещето на webOS все още е неясно

HP няма да се разделя с PC бизнеса си, бъдещето на webOS все още е неясно

3035
Написана от  nixanbal 28 октомври 2011
HP няма да се разделя с PC бизнеса си, бъдещето на webOS все още е неясно

Новопостъпилият главен изпълнителен директор на Hewlett-Packard Мег Уитман обеща, че до края на месеца ще обяви окончателното решение дали компанията ще отдели PC бизнеса си или не. Спазвайки дадената дума, Уитман вчера излезе с официално съобщение, че HP запазва подразделението с аргумента, че всичко е било добре премислено и това е най-правилният вариант за потребителите, партньорите, акционерите и служителите на компанията.

Идеята за коренната промяна в HP, която щеше да се окаже и много скъпа за компанията, дойде от предишния й шеф, Лео Апотекер, свален след по-малко от 11 месеца от назначаването му. След прегледа на възможностите от настоящия CEO, в който са участвали и експерти от различни сфери на бизнеса, се оказва, че за компанията ще е по-изгодно и по-удачно във всеки случай да запази РС подразделението.

Все още пред Уитман стои решението за съдбата на друг актив на HP – мобилната платформа webOS, на която Апотекер също за малко не видя сметката.

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer