НачалоНовиниHTC и ъпдейтът до Android 4.0 – случаят тепърва се избистря

HTC и ъпдейтът до Android 4.0 – случаят тепърва се избистря

3205
Написана от  nixanbal 19 октомври 2011
HTC и ъпдейтът до Android 4.0 – случаят тепърва се избистря

След излизането на новата версия 4.0 на Android, позната като Ice Cream Sandwich, веднага изскача въпросът дали и кога производителите ще ъпдейтнат смартфоните си до нея. HTC пусна официална информация по въпроса, с която не става съвсем ясно дали, кога и кои модели ще получат новия софтуер.

Случаят с HTC е по-особен, тъй като при ъпдейт до нова версия на Android тайванците трябва да преработят и напаснат потребителския интерфейс Sense към нея, така че всичко да работи както трябва. С новия Ice Cream Sandwich обаче Google прави сериозна крачка напред в развитието на платформата си и освен другото, производителите на смартфони трябва да преценят дали устройствата им ще смогнат на новата операционна система.

Въпреки че нашата цел е да ъпгрейднем колкото се може повече от нашите устройства, на първо място за нас е да запазим добрата работа и ползваемост на телефоните.

Това гласи официалното изявление на HTC, което вероятно означава, че не всички смартфони на компанията ще могат да се възползват от новия Android 4.0 – възможно е много от устройствата просто да не разполагат с достатъчна хардуерна мощ, необходима на Ice Cream Sandwich. А платформата Android не е от най-скромните - актуалните смартфони използват двуядрени процесори на 1.2 GHz, докато при Windows Phone Mango например е достатъчен и едноядрен 1 GHz процесор.

ice cream sandwich

Под чертата бих обърнал внимание на доста променения интерфейс на Android 4.0 Ice Cream Sandwich, който, струва ми се, до голяма степен припокрива радостта за окото в Sense и би било странно да видим "покривалото" на HTC отгоре му. Изглежда е дошъл моментът, в който наистина най-сполучливият преработен интерфейс за Android, Sense UI, се изправя пред сериозна конкуренция и заплаха, при това от самия оригинал.

5-те най-важни нови екстри на Samsung Galaxy S24 Ultra

След като първоначалният шум около премиерата на серията Galaxy S24 в Сан Хосе поотмина, време е да си поговорим за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer