НачалоНовиниHTC с 20% спад в приходите за месец ноември

HTC с 20% спад в приходите за месец ноември

2540
Написана от  nixanbal 06 декември 2011
HTC с 20% спад в приходите за месец ноември

HTC днес представи финансовите си резултати за месец ноември, според които компанията започва да върви надолу с 19.6% спад в приходите спрямо същия период на 2010 г. Само преди няколко дни тайванците понижиха с 23 на сто очакваните продажби за цялото последно тримесечие, което се дължи най-вече на силната конкуренция от страна на Samsung и Apple.

Ноември 2011-а приключва за HTC с $1.03 милиарда приходи, което е около 20% спад от $1.27 през същия месец на миналата година и около 30 на сто надолу спрямо октомври 2011 г. Отслабването на компанията е изненадващо, тъй като само преди няколко месеца, през август т.г., HTC отчете рекордно високи приходи от $1.56 милиарда – над 83% годишен ръст.

Според главния финансов директор на компанията обаче положението не е толкова сериозно и в следващите няколко тримесечия HTC ще се върне към възхода си. Тайванският производител ще трябва да се постарае да впечатли всички с новото си портфолио смартфони и таблети за първата половина на 2012-а, които очакваме да бъдат представени на Mobile World Congress в Барслона през февруари. Сред тях вече знаем, че ще има четириядрени машини, така че бъдещето изглежда интересно!

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer