НачалоИграчкиHTC Endeavour ще бъде новият хай-енд звяр, този път с NVIDIA Tegra 3

HTC Endeavour ще бъде новият хай-енд звяр, този път с NVIDIA Tegra 3

2552
Написана от  nixanbal 12 февруари 2012
HTC Endeavour ще бъде новият хай-енд звяр, този път с NVIDIA Tegra 3

Без силното присъствие на конкурент номер едно – Samsung, HTC има не само възможност да блесне на MWC 2012, но и да започне нов етап от развитието си. Вече сме чули доста слухове около предстоящите анонси, но още веднъж в мрежата се заговори, че тайванците ще представят на Конгреса нов мощен смартфон с четириядрен процесор. Този път не от Qualcomm, а от NVIDIA.

HTC Endeavour, както ще бъде търговското име на модела, вероятно е онзи HTC Edge, за който стана дума още миналата година. За него се говори, че ще предлага 4.7“ дисплей с HD резолюция, ще има 8 МР основна и 1.3 предна камери, HSPA+, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 и 1 GB системна памет.

Смартфонът, разбира се, ще върви под Android 4.0 Ice Cream Sandwich, а ще използва и новия интерфейс Sense 4.0. Аудиотехнологията Beats също ще бъде сред екстрите.

Най-интересното за HTC Endeavour/Edge обаче е процесорът, който вече не е от традиционния за компанията доставчик и инвеститор в нея Qualcomm. Вместо това HTC обръщат поглед към NVIDIA Tegra 3, който е и ще бъде популярен избор за много от производителите. Не е ясно дали това ще бъде началото на нова тенденция и тайванците ще залагат на NVIDIA и в бъдещи устройства или става въпрос само за този модел, с който да се вдигне повече шум на MWC 2012. Раздвижването обаче е положителен знак.

Във всеки случай HTC Endeavour изглежда ще бъде един от най-атрактивните модели на HTC, а и за Конгреса като цяло! Очаквайте отразяване на живо! :)

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer