НачалоНовиниHTC може да прави смартфоните Nexus през следващите 3 години

HTC може да прави смартфоните Nexus през следващите 3 години

3261
Написана от  nixanbal 09 март 2016
HTC може да прави смартфоните Nexus през следващите 3 години

От известно време насам се говори, че тазгодишният смартфон Nexus ще бъде произведен от HTC. Тайванската компания не е в завидно положение от доста време насам и подкрепа от самите Google би била добре дошла и полезна за цялата екосистема. Новият слух обаче твърди, че се заформя доста по-стабилно партньорство, с което HTC може да прави смартфоните Nexus през следващите три години...

HTC е подписала споразумение с Alphabet - компанията майка над Google, твърди информация от китайския MyDrivers. Според източника тайванците може да правят по повече от едно устройство под бранда Nexus на година. 

Не е категорично ясно дали HTC ще е единственият производител на устройства Nexus през следващите години или, както в предходните, Google ще има по два договора.

Междувременно се заговори, че Google има нови планове за серията Nexus, с което ще поеме по-сериозен контрол върху нея, така че новината днес звучи като логично парченце от този пъзел. По-лесно би било този по-стегнат контрол да се упражнява, ако производителят е само един и плановете дългосрочни. 

Вероятно си спомняте, че HTC всъщност е производител на първия смартфон от серията Nexus, а също и на първия смартфон с Android изобщо.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer