НачалоНовиниHTC One S9 е нов смартфон с познато метално тяло и 13 МР камера с OIS

HTC One S9 е нов смартфон с познато метално тяло и 13 МР камера с OIS

4469
Написана от  nixanbal 26 април 2016
HTC One S9 е нов смартфон с познато метално тяло и 13 МР камера с OIS

HTC съвсем обърка схемата с имената на смартфоните си и нищо чудно, че тазгодишният им флагман се нарича просто HTC 10. Днес тайванците представят ново устройство под името One S9, което предлага познат премиум дизайн и спецификации на модел от среден клас, начело с 13 МР камера с оптична стабилизация на изображението. Всъщност One S9 не изглежда като съвсем нов, а по-скоро сглобен от няколко стари модела апарат.

HTC One S9 разполага с 5" Full HD Super LCD дисплей с гъстота на пикселите от 443 ppi и покритие Gorilla Glass. Под и над екрана са двата предни високоговорителя BoomSound с Dolby Audio, които обаче не са големи, колкото при One M9. 

А споменавам One M9, защото дизайнът на новото устройство се базира тъкмо на него - изцяло метален корпус с красив дизайн и два цвята. Теглото е 158 грама, а дебелината доста солидна - 10.09 мм. Прави впечатление липсата на скенер за пръстови отпечатъци. 

HTC One S9

При One S9 камерата е 13 МР с f/2.0 и оптична стабилизация, което ни подсказва, че е идентична с тази в модела One A9 от 2015 г. Не записва 4k видео. Предната камера е UltraPixel, вероятно 4 MP, каквито HTC използваше при много модели допреди HTC 10.  

Чипсетът на новия смартфон е Helio X10 от MediaTek с 8-ядрен процесор, а компания му правят 2 GB RAM и 16 GB вградена памет (под 10 GB достъпна) + microSD слот. Батерията е запечатана и е с капацитет 2840 mAh. 

HTC One S9

Операционната система е актуалната Android 6.0 Marshmallow, а интерфейсът HTC Sense, но по-скоро не изглежда да е най-новият Sense 8.0 от HTC 10. 

HTC One S9

HTC One S9 ще се продава за малко под 500 евро в Германия, което звучи малко множко за леко претоплен дизайн и характеристики от 2015 г. Все още не е ясно дали ще го видим у нас. 

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer