НачалоНовиниHTC отдели виртуалната реалност в нова компания, сформира VR съюз

HTC отдели виртуалната реалност в нова компания, сформира VR съюз

1588
Написана от  nixanbal 30 юни 2016
HTC отдели виртуалната реалност в нова компания, сформира VR съюз

HTC отделя виртуалната реалност, на която залага все повече в бизнеса си, в отделна дъщерна компания, съобщава The Verge. Успоредно с това тайванците сформираха VR съюз с още 28 компании от бранша, с които да се фокусират заедно върху развитието на съдържание за новата платформа. 

Новата компания се нарича HTC Vive Tech Corporation и целта й е да бъде двигател за развитие на стратегически партньорства, които да помогнат за изграждането на глобална VR екосистема. HTC Vive Tech Corporation засега е изцяло собственост на HTC.

С новата компания тайванците ще могат по-лесно да си партнират с други имена от бранша, без турболентният бизнес с мобилни телефони да застава на пътя им.  

HTC VIVE

Колкото до новия VR консорциум, чийто капитал е $10 милиарда - неговото бъдеще е светло, съдейки по думите на президента на HTC Китай, Алвин Грейлин, според когото виртуалната реалност ще превземе пазара и ще остане актуална тема за повече от 9 години.

Виртуалната реалност ще измести всеки екран и ще даде на потребителите нов начин да преживяват събитията, смята Грейлин. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer